تحولات لبنان و فلسطین

رئیس اتحادیه هتلداران خراسان رضوی گفت: استقبال گردشگران و زائران از هتلها کمتر نشده بلکه بیشتر هم شده است و علت آن مناسب بودن کرایه هتلهاست و بخاطر همین زائران خارجی جذب مشهد میشوند.

مخالفت هتلداران مشهدی با کرایه دلاری /تخفیفهای ۷۰درصدی هتلهای مشهد را پرکرد/رقابت نابرابر هتلها با زائرسراهای دولتی

قدس آنلاین- تکتم بهاردوست: در ماه‌های اخیر بحث‌هایی پیرامون مشکلات صنعت هتل‌داری در مشهد که روزگاری به عنوان یکی ازپررونق‌ترین و سودآورترین تجارت‌های این شهر به شمار می‌رفت از گوشه و کنار به گوش می‌رسد.

این روزها با توجه به کاهش ارزش پول ملی درمقابل دلار و سایر ارزها ، سفر به ایران و مخصوصا مشهد ارزان‌ترین سفر برای زائران خارجی است  واین فرصتی است که رایگان دراختیار صنعت هتلداری گذاشته شده است اما باید دید که آیا دست اندرکاران این صنعت میتوانند از این فرصت به خوبی استفاده کنند . اینها مواردی که در گفت‌وگو با محمد قانعی رئیس اتحادیه هتلداران خراسان رضوی به تفصیل به آن پرداخته‌ایم که می‌خوانید:

قدس آنلاین: برای امسال پیش بینی می‌کنید تعداد زائران افزایش پیدا کند؟ چه مقدار؟ برنامه شما برای جذب این زائران به هتل‌ها چیست؟

قانعی: خوشبختانه در سال جاری به دلیل کاهش سفرهای خارجی نسبت به سفرهای داخلی بخصوص به مشهد مقدس ما شاهد استقبال خیلی خوبی بودیم از طرف دیگر ارزان بودن هزینه‌های سفر به ایران برای زائرین خارجی بخصوص کشورهای عربی به ایران به خصوص به مشهد باعث شده تا میزان ورود زائران خارجی روند رو به رشدی داشته باشد و با توجه به اینکه در سال جاری هتلهای مشهد افزایش قیمتی هم نداشته‌اند این قضیه جذابیت خوبی برای زائرین خارجی داشته و پیش بینی می‌شود این روند ادامه داشته باشد.

البته در سطح کشور مطرح بود که هزینه هتل برای مهمانان خارجی به دلار محاسبه شود و برای ایرانی ها ریالی باشد که این مساله مورد قبول هتلداران مشهدی قرار نگرفت چرا که  در جذب مهمانان خارجی تاثیر منفی  دارد.

قدس آنلاین: طی دهه اخیر میزان استقبال مردم از هتل‌ها کمتر شده است. طی سال جاری افزایش هزینه‌ها و ثابت ماندن دستمزدها باعث شده تا مردم هزینه کمتری برای سفر درنظر بگیرند و به این ترتیب باز هم کمتر سراغ هتل‌ها می‌روند. شما چه برنامه‌ای دارید تا هتلداری در کشور دچار مشکل نشود و هتلداران متضرر نشوند؟

قانعی: نه استقبال گردشگران و زائران از هتلها کمتر نشده است بلکه بیشتر هم شده است علت آن هم همانطور که گفتم مناسب بودن هزینه هتلهاست زیرا در چند سال اخیر نرخ کرایه در هتل‌ها شرایط خوبی برای مسافران و زائران  بخصوص خارجیها ایجاد کرده است.

البته همانطور که اشاره شد هزینه‌های سفر در سبد هزینه‌های خانواده در پایین‌ترین بخش قرار دارد و لذا در صورتیکه سایر هزینه‌ها پوشش داده شود سفر شکل می‌گیرد. با این حال چون مقایسه هزینه‌های سفر در مشهد نسبت به سایر شهرها و مقاصد گردشگری پایین‌تر است مردم از هتلها استقبال خوبی دارند. به شکلی که نسبت اشغال هتلها در سال جاری نسبت به سال گذشته رشدی ۳۰درصدی داشته ،البته ارائه تخفیف های ویژه تا حد ۷۰درصد در بیشتر هتل‌ها به منظور جذب میهمانان هم در این مساله تاثیر به سزایی داشته است.

قدس آنلاین: قیمت‌های شما طی سالهای اخیر چه مقدار افزایش داشته است؟ آیا همپای تورم شما هم قیمت هتل‌ها را بالا می‌برید؟

قانعی: طی چند سال اخیر هیچ گونه افزایشی در نرخ هتلها نداشته‌ایم البته بجز در بخش غذا و نوشابه که با توجه به روند افزایش قیمت موادغذایی به تناسب این رشد قیمتی بوجود آمده است. ولی در مورد هزینه‌های اسکان هیچگونه افزایش قیمتی نداشته‌ایم حتی کاهش و تخفیفات نرخ هم داشته ایم.

قدس آنلاین: کیفیت هتل‌های مشهد چگونه است؟ آیا بر درجه بندی هتل‌ها نظارت دارید؟

قانعی: مشهد به لحاظ کیفیت هتلها در شرایط بسیار خوبی قرار دارد بنحوی که در این خصوص سطح کشور رتبه اول کشوری را دارا هستیم. به همین دلیل مثلاً هتلهای ۳ ستاره مشهد معادل هتلهای ۴ ستاره سایر شهرهای کشور خدمات ارائه می‌کنند . ضمن اینکه مشهد تنها شهری است که در بخش استانداردسازی هتلها پیشگام است ، در صورتی که در سایر شهرها از این موضوع استقبال نشده است و مهمتر اینکه میانگین سنی هتلهای مشهد ۶ سال است درحالیکه همین قضیه در سایر شهرهای کشور بیشتر از ۳۵ سال است ، زیرا در چند سال اخیر (۱۰ سال اخیر) هتلهای مشهد سه برابر شده و همه هتلها جدید و نو هستند و از امکانات مدرن و قابل قبولی برخوردارند.

در خصوص بخش دوم سئوالتان هم باید بگویم که بله درجه‌بندی هتلها بطور مرتب توسط کمیسیون درجه بندی پیگیری و انجام می‌شود.

قدس آنلاین: آیا گردشگر خارجی می‌تواند مشکلات هتلداری مشهد را کاهش دهد؟ برای جذب گردشگری خارجی چه کسانی باید وارد گود شوند؟ آیا هتلهای مشهد تبلیغات کافی برای زائران خارجی دارند؟

قانعی: قطعاً حضور گردشگران خارجی بر رونق کسب و کار هتلها تأثیر دارند زیرا زائران خارجی و حضور توریست در کشور به مثابه صادرات نامرئی است و علاوه بر رونق اقتصادی و افزایش اشتغال می‌تواند منجر به تبادلات فرهنگی مناسبی شود. لذا در این زمینه بایستی همت جمعی بوجود آید تا ضمن اتخاذ تصمیمات مناسب برای جذب گردشگران خارجی نسبت به رفع موانع و اطلاع رسانی و معرفی جاذبه‌های ایران و بخصوص مشهد مقدس در سایر کشورها با همکاری جدی وزارت امور خارجه و سازمان میراث فرهنگی اقدامات اجرایی صورت پذیرد.

قدس آنلاین: سالهاست که می‌گویند زائر سراهای دولتی باید به بخش خصوصی سپرده شود آیا این اتفاق مهم رخ داده است؟

قانعی: در مورد زائرسراهای دولتی متأسفانه علیرغم تصریح ممنوعیت این اسکان و دستور اکید در واگذاری این مجموعه‌ها به بخش خصوصی هنوز هیچ اقدام جدی صورت نگرفته و این مجموعه‌ها با استفاده از بودجه عمومی در رقابت با بخش خصوصی شرایط نابرابری ایجاد کرده‌اند و علیرغم پیگیری‌های جدی از طریق سازمانهای نظارتی هنوز هیچ نتیجه‌ای حاصل نشده است.

قدس آنلاین: نظرتان را درباره رقابت میان هتل‌ها و مهمانپذیرها و هتل آپارتمان‌ها بگویید.

قانعی: هیچ رقابت خاصی بین هتلها و هتل آپارتمانها و مهمانپذیرها وجود ندارد زیرا هر یک از این مجموعه‌ها مخاطب خاص خود را دارند و با توجه به تنوع طبقات اجتماعی و توان اقتصادی مردم مورد استفاده قرار می‌گیرند ولی اماکن غیرمشروع و غیرمجازی نظیر خانه‌های شخصی و خانه مسافرها رقیب خطرناک هتل‌ها هستند.

قدس آنلاین: آیا اسکان مسافران در چادر کنار پارک یا مجموعه‌های کمپینگ در شرایطی که هتل‌ها خالی است توجیه دارد؟

قانعی: در مورد اسکان مسافران در چادر کنار پارکها یا مجموعه‌های کمپی در مشهد مقدس خوشبختانه مشکلی وجود ندارد زیرا با توجه به برخورد با پدیده چادر خوابی توسط نیروهای انتظامی در سالهای اخیر این مسئله کاملاً حل شده و فقط در فضاهای مشخص نظیر کمپ‌ها که توسط شهرداری اداره می‌شوند این موضوع در حد محدودی وجود دارد که با توجه به سیاستهای شهرداری این روند رو به کاهش است البته استفاده از فضای کمپ‌ها در سطح بین‌المللی و ملی،  طبیعی است و شهر با توجه به تعدد فضاهای اقامتی و ارزان بودن اقامتگاهها مورد خاص از چادر خوابی و نمونه‌های مشابه نداشته‌ایم.

قدس آنلاین: آیا دولت باید به سفر یارانه بدهد؟ آیا سفر اقساطی می‌تواند مشگل گشا باشد؟

قانعی: در اغلب کشورها بخش گردشگری و توریسم بخصوص هتلها که سرمایه‌گذاریهای سنگینی لازم دارند مورد حمایت دولتها هستند چه در بخش تعرفه‌های ساخت و زمین و مجوزهای آب و برق و گاز و چه در زمینه مالیات و بیمه‌ها و آموزش و سایر بخشها ولی متأسفانه در ایران و بخصوص مشهد این حمایت‌ها در حداقل قرار دارد و حتی در بعضی از زمینه‌ها این موضوع برعکس فشارهای زیادی بر سرمایه‌گذاران این بخش وارد می‌شود . سفر اقساطی نیز می‌تواند کمک خوبی به هتلداران باشد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.